Nieuws

Word je gediscrimineerd

2015-12-03

Bent u het slachtoffer van discriminatie op basis van uw geslacht, uw afkomst, uw handicap, uw geloof, uw seksuele voorkeur, uw leeftijd,...?

De allerbeste stap is, spreek er over:

Blijf niet zitten met uw probleem. Maar stap naar een Meldpunt Discriminatie. Een meldpunt biedt een luisterend oor, maar geeft u ook advies en zoekt, samen met u, een oplossing, in alle vertrouwen en altijd in overleg. Het Meldpunt helpt u tot uw zaak helemaal afgehandeld is. Verspreid over verschillende steden in heel Vlaanderen, zijn er in totaal 13 meldpunten. Op de website van Gelijke Kansen vindt u de contactgegevens van de Meldpunten Discriminatie.

Hebt u al gesprekken gehad en wilt u verder, dan kunt u bellen of mailen naar de volgende diensten:

  • In het geval van discriminatie omwille van uw ‘vrouw of man’-zijn of als transgender of genderkwesties bij holebi's:
    • de genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst als het gaat om een discriminatie op school, door een Vlaamse overheidsdienst (vb De Lijn of de VDAB), bij het huren van een woning, in fitness, sportclub of uitgaansleven, in de welzijnssector (rusthuis, CAW,…), in de media (TV-programma, reclame) …
    • het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen als het gaat om een discriminatie door uw werkgever of door federaal georganiseerde diensten als politie, gerecht, het leger,...
  • voor alle andere discriminaties
    • het Interfederaal Gelijkekansencentrum (vroegere Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding)

Ten slotte, voor enkele specifieke gevallen van werkgerelateerde discriminatie in Vlaanderen kunt u een klacht indienen bij de Afdeling Toezicht en Handhaving van het Departement Werk en Sociale Economie. Voor andere gevallen van werkgerelateerde discriminatie kunt u het best contact opnemen met de dienst Toezicht op de Sociale Wetten.

[bron: www.vlaanderen.be]

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer