Nieuws

Wat verandert er na verschuiving bevoegdheden?

2014-09-01

Op 1 juli 2014 zijn door de zesde staatshervorming heel wat bevoegdheden overgegaan van de federale naar de Vlaamse overheid.

Dit is bijvoorbeeld het geval met de belastingvermindering voor de enige en eigen woning (Woonbonus) die vanaf 1 januari 2015 zal gewijzigd worden, zie hiervoor het nieuwsbericht 'Woonbonus vanaf 2015' van 18.08.2014.

Ook de belastingvermindering voor dakisolatie, voor beveiligen van woningen en voor lage-energiewoningen, passiefwoningen en nul-energiewoningen zijn vanaf 1 juli 2014 een Vlaamse bevoegdheid. Voor de meeste maatregelen geldt er een overgangsperiode, waarbij de federale overheid de lopende dossiers blijft opvolgen.

De bestaande regelgeving blijft gelden tot de Vlaamse overheid een initiatief neemt om de wetgeving te wijzigen.

Ook de voordelige lening voor energiebesparende maatregelen via het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) is op 1 juli 2014 een Vlaamse bevoegdheid geworden. De bestaande werking van het FRGE en de lokale entiteiten blijven gelden tot 31 december 2014 of totdat de Vlaamse overheid eventueel een initiatief neemt om die regelgeving te wijzigen. De lopende dossiers worden opgevolgd zoals voorheen en nieuwe leningen kunnen nog steeds worden aangegaan.

Klik verder om op de website van de Vlaamse overheid naar de pagina 'Goedkope leningen via het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE)' te gaan.

[www.vlaanderen.be]

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer