Nieuws

Renovatie & 6% BTW

2014-10-14

Het verlaagd btw-tarief van 6 % geldt binnenkort pas als je woning tien jaar oud is. Dat staat volgens de Confederatie Bouw in het federaal regeerakkoord. Nu is dat nog vijf jaar.

Als je huis ouder is dan vijf jaar, betaal je op renovatiewerken 6 in plaats van 21 % btw. Een overheidsmaatregel om het moderniseren van bestaande woningen aan te zwengelen.

Van vijf naar tien jaar?

De federale overheid gaat aan die maatregel sleutelen. Dat zegt de Confederatie Bouw, een belangenvereniging voor aannemers. Een woning moet binnenkort tien jaar oud zijn voor het verlaagde btw-tarief. De Confederatie reageert teleurgesteld. "Dit zal leiden tot een terugval van ongeveer 0,3 tot 0,5 % van de totale productie van de sector."

Het woonloket helpt je zeker op weg in dit complex kluwen. Neem contact met ons of kom lang tijdens de spreekuren van het woonloket in je gemeente. De concrete wijzigingen door de Vlaamse Regering op het vlak van wonen komen mondjesmaat binnen gedruppeld. Deze website zorgt voor de meest actuele informatie op woongebied. Hou daarom zeker ons laatste nieuws in de gaten.

[bron: www.livios.be]

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer