Nieuws

Premie 2014 - isolatie

2014-01-01

1. Na-isolatie: exit maximumbedrag bij Infrax

Tot nu toe was er een plafond voor de na-isolatiepremies. Als je je spouw liet navullen, kreeg je daar maximum 800 euro voor terug. Voor buitengevelisolatie lag het plafond op 2.000 euro. Die maxima zijn nu geschrapt. Minister van Energie Freya Van den Bossche: "Het plafond valt weg voor alle isolatiepremies: dak, muur, vloer en beglazing."

2. Warmtepomp en zonneboiler: soepeler

Vroeger waren de warmtepomp- en zonneboilerpremie voorbehouden voor woningen aangesloten op het distributienet vóór 1/1/2006. Die premie is nu ook beschikbaar voor eindfacturen vanaf 2014 voor woningen aangesloten op uiterlijk 31/12/2013. "Of als de bouwaanvraag vóór die laatste datum ingediend werd", aldus de minister.
"Een uitbreiding van de vroegere regeling, dus. Een nieuwbouw met een bouwaanvraag tot en met 2013 profiteert nu ook van deze premie. Bouwaanvragen vanaf 2014 niet."

3. Nieuw: combipremie

Deze combinatiepremie is nieuw. Als je tegelijk én investeert in nieuwe ramen met hoogrendementsglas én in muurisolatie, krijg je de premie voor beglazing maal vier. "Concreet zal de premie voor de vervanging van enkel glas worden opgetrokken tot 48 €/m², met een plafond van 1680 euro, en de premie voor de vervanging van dubbel glas tot 60 €/m², met een plafond van 2.100 euro."

4. E-premie: lager peil

De premie die je krijgt als je onder een bepaald E-peil duikt blijft behouden. Alleen het peil is weer aangescherpt. Dat is logisch, want voor bouwaanvragen vanaf 2014 zakt het wettelijke E-peil verder van E70 naar E60, met verplichte plaatsing van minstens 1 hernieuwbare energiebron! Voldoe je niet aan de verplichte eis zal de wettelijke norm nog verder zakken naar E54!! Van den Bossche: "Je moet 20 E-punten onder de wettelijke norm duiken, om deze premie te krijgen. Voor 2014 is dat dus E40. Let wel: deze premie houdt rekening met de datum van de bouwaanvraag."

5. Bescheiden huurwoning: hogere dakisolatiepremie

Betaal je als huurder minder dan 450 euro? Of 500 in de centrumsteden? Dan heb je recht op een hogere dakisolatiepremie van 23 €/m². Je moet dan wel verplicht een projectpromotor inschakelen. Die maatregel zat al een tijdje in de pijplijn, maar is nu officieel.

[bron: www.livios.be]

Meer info >>

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer