Nieuws

Nieuwbouw 2014 - De regelgeving inzake nieuwbouw & energie (EPB)

2014-01-01

Voor stedenbouwkundige vergunningsaanvragen of meldingen vanaf 1 januari 2014 moet elke nieuwe woning, kantoor en school in Vlaanderen een minimum hoeveelheid energie halen uit hernieuwbare bronnen. De verplichting is ook van toepassing op alle werkzaamheden waarvoor een E-peileis geldt, bijvoorbeeld een ingrijpende verbouwing.

De E - peil norm voor stedenbouwkundige aanvragen vanaf 2014 zakt naar E60 waarbij minstens 1 hernieuwbare energiebron zal verplicht worden! Voldoe je niet aan deze verplichte eis zal de E - peil norm, voor stedenbouwkundige aanvragen vanaf 2014, zelfs zakken tot E54!! Let op voor administratieve sancties bij het niet naleven van de EPB-eis!

Let op!
De premies die je voor nieuwbouw krijgt zijn beperkt. Het e-peil zal 20 punten onder de wettelijke norm, van het jaar van stedenbouwkundige aanvraag, moeten zakken om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwpremie. Het premie overzicht vind je hier.

Hou zo vroeg mogelijk rekening met het e-peil in het proces van je nieuwbouw! Raadpleeg hiervoor een EPB - deskundige om je hierin te begeleiden. Het zou jammer zijn dat je de premies met 1 e-peil punt misloopt!

Laatste nieuws >>

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer