Nieuws

Lenen voor bouwgrond: recht op woonbonus?

2014-10-08

"In het huidige systeem, kan je niet van een fiscale aftrek genieten voor een lening die exclusief dient om de aankoop van een bouwgrond te financieren. Wel kan je van de woonbonus gebruik maken als je een lening afsluit voor zowel de aankoop van bouwgrond als voor de bouwwerken. Dus wie in 2014 nog een akte verleden krijgt voor zo’n gecombineerd krediet, valt binnen het huidige systeem van de woonbonus. Al moet je rekening houden met enkele beperkingen."

Deadline 31/12/16

"Om te kunnen genieten van de woonbonus moet de belastingplichtige de woning steeds uiterlijk op 31 december van het ontleningsjaar betrekken. Indien dit echter niet mogelijk is door de stand van de bouwwerken, dan wordt twee jaar respijt verleend. Wie nu dus bouwgrond koopt en op de huidige woonbonus wil kunnen rekenen, moet dit jaar de akte nog verleden krijgen. En vervolgens de nieuw opgetrokken woning voor 31 december 2016 bewonen."

Het woonloket helpt je zeker op weg in dit complex kluwen. Neem contact met ons of kom lang tijdens de spreekuren van het woonloket in je gemeente. De concrete wijzigingen door de Vlaamse Regering op het vlak van wonen komen mondjesmaat binnen gedruppeld. Deze website zorgt voor de meest actuele informatie op woongebied. Hou daarom zeker ons laatste nieuws in de gaten.

[bron: www.livios.be]

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer