Nieuws

Kadastraal inkomen

2016-08-02

Elementen die kadastraal inkomen beïnvloeden

Elementen die het ki beïnvloedenTwee factoren beïnvloeden het kadastraal inkomen: de materiële kenmerken van het gebouw (aantal kamers, garage, kelder…) en de ligging (gemakkelijk bereikbaar, nabij drukke wegen…). Daardoor kunnen huizen in dezelfde straat toch een totaal verschillend kadastraal inkomen hebben.

Als het comfort van je woning stijgt, gaat ook het kadastraal inkomen omhoog. Denk maar aan het creëren van een extra slaap- of badkamer of het aanleggen van centrale verwarming. Dit geldt echter niet voor energiebesparende maatregelen. Je kan dus gerust isoleren, dubbel glas plaatsen, zonnepanelen installeren of een verwarmingsketel vervangen zonder dat je kadastraal inkomen stijgt.

Je kan een vermindering van het kadastraal inkomen aanvragen als een woning buiten de wil van de eigenaar om minstens 90 dagen niet gemeubileerd is en niet gebruikt wordt. Het levert op dat moment helemaal geen inkomsten op. Je kan ook een vermindering krijgen als de woning beschadigd is voor minstens 25 % van het kadastraal inkomen.

[bron: ...

Meer informatie over de berekening van het kadastraal inkomen en de vereisten hieromtrent.

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer