Nieuws

Half miljoen Vlamingen kiest

2015-09-08

Sinds januari dit jaar stapten in totaal al 562.000 energieafnemers over naar een nieuwe stroom- of gasleverancier. Dat bericht de krant Het Laatste Nieuws op basis van cijfers van energieregulator VREG.

Ook de aangekondigde btw-verhoging op elektriciteit speelde mee in de keuze van heel wat Vlamingen

Specifiek gaat het om 412.000 Vlaamse gezinnen en zo'n 150.000 bedrijven. De Vlaming blijft dus zijn rol als fervente energieswitcher spelen op de markt. (Hoe stap je over?)

Volgens het VREG spelen twee factoren mee in de massale verhuis. Enerzijds sloegen vooral kleinere energieaanbieders hun slag, waarmee ze tienduizenden klanten konden verleiden. En dan was er anderzijds nog de aangekondigde btw-verhoging op elektriciteit. Die ging op 1 september in.

"Een gezin met een gemiddeld verbruik dat in juli overstapte naar de leverancier met de goedkoopste tarieven, kon op jaarbasis 73 euro besparen op elektricteit en 150 euro op gas", duidt de VREG de trend.

Benieuwd naar wat voor jou de goedkoopste oplossing is? Op de VREG-site kan je via een handige tool nagaan welke leverancier voor jou het meest voordelig is.

Het woonloket van je gemeente ondersteunt je met deze vergelijking.

[bron: www.livios.be]

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer