Nieuws

Goedkopere woonleningen

2014-09-06

De banken worden overstelpt met aanvragen om woonleningen te herzien. Doordat de rente historisch laag staat, kan zo’n her­financiering tienduizenden euro’s verschil maken. In sommige kantoren zijn er zelfs wachtlijsten, en BNP Paribas Fortis heeft extra personeel ­ingezet. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Half augustus stond het in ­onze krant: omdat de rente op het laagste peil van deze eeuw staat, raden experts aan uw woonkrediet te laten herbekijken. In het beste geval kunt u zo tienduizenden euro’s uitsparen. En die raad blijkt massaal gevolgd te worden.

‘Sorry, meneer, maar wij kunnen u pas over een week antwoorden. We liggen hier nog met stapels dossiers.’ Dat kreeg een collega vrijdag nog van zijn bankier te horen. De voorbije twee weken hoorden we hetzelfde verhaal ook van anderen. Ze hadden het over wachtlijsten in de bankkantoren, omdat het personeel geen tijd had om hen te ontvangen, of omdat de hoofdzetel de aanvragen niet kon volgen.

De banken zelf zijn karig met commentaar, en vooral met cijfers. ‘Ja, er zijn veel meer aanvragen, maar om commerciële redenen geven we daar geen cijfers van’, zegt Ulrike Pommée, woordvoerder van Bel­fius. ‘In sommige kantoren zijn er inderdaad wachttijden.’

Ook BNP Paribas Fortis kent het fenomeen. ‘De eerste helft van dit jaar was het bijzonder kalm op het gebied van woonleningen, maar deze zomer kregen we plots enorm veel vragen’, zegt woordvoerder Hilde Junius. ‘Daarom hebben we extra mensen ingezet om de wachttijden redelijk te houden. Hoe lang die zijn, hangt af van de complexiteit van het dossier, maar de bank hoopt elke vraag binnen de twee weken te kunnen beantwoorden.’

[www.hbvl.be]

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer