Nieuws

Energielening uitgebreid

2017-09-28

De Vlaamse energielening wordt uitgebreid, aldus het Vlaams energieagentschap. Voortaan kan maximaal 15.000 euro worden geleend, in plaats van 10.000 euro nu. Daarnaast bedraagt de periode waarbinnen de lening moet worden terugbetaald, nu acht jaar in plaats van vijf jaar. Voor de sociale doelgroep en verenigingen wordt die periode tien jaar.

Wie energiebesparende werken uitvoert, komt in aanmerking voor een energielening. Dat kan voor een investering in isolatie, nieuwe ramen, een nieuwe verwarmingsinstallatie of zonnepanelen. Voor de algemene doelgroep bedraagt de intrest 2 procent. Die groep kan nog tot eind 2018 een energielening afsluiten.

Wie behoort tot de sociale doelgroep, zoals de beschermde afnemers, gezinnen die een verhoogde tegemoetkoming krijgen van het ziektefonds en gezinnen met een laag inkomen, kan een energielening renteloos afsluiten. Ook voor die doelgroep is het bedrag verhoogd naar 15.000 euro. De afbetaling kan over tien jaar tijd. Ook na 1 januari 2019 blijft de lening bestaan voor deze doelgroep.

De Energiehuizen kunnen daarnaast nu ook aan niet-commerciële rechtspersonen en coöperatieve vennootschappen lenen, zoals scholen, ziekenhuizen en vzw’s. Voor hen bedraagt de intrest 1 procent, met een looptijd van tien jaar. Ook kunnen zij maximaal 15.000 euro ontlenen.

U leest meer op de website van duwolim.

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer