Nieuws

​Premies 2015

2015-01-12

Infrax premies

Voor 2015 zijn er geen wijzigingen voor de energiepremies. Wat het tijdskader voor het afbouwen van de energiepremies betreft, wordt een definitieve beslissing verwacht in de eerste helft van 2015. Wijzigingen zullen in principe ingaan vanaf 1 januari 2016.

Belastingvermindering dakisolatie

De belastingvermindering voor dakisolatie blijft in 2015 verder bestaan (30% belastingvermindering voor dakisolatiewerken uitgevoerd via een aannemer). Deze belastingvermindering is sinds 1 juli 2014 een bevoegdheid van de gewesten (en dus niet langer van federale overheid), en blijft verder van toepassing voor investeringen in dakisolatie betaald in 2015.

Energielening 2015

In 2015 kan u nog steeds een energielening afsluiten (voorheen FRGE-lening). Met een energielening kunt u energiebesparende investeringen financieren in uw woning. U kunt maximum 10.000 euro lenen. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 5 jaar. De intrest bedraagt 0% of 2%.

U kunt de energielening enkel aanvragen bij een Lokale Entiteit in uw gemeente. U kunt dus enkel een lening aanvragen als er in uw gemeente zo’n Lokale Entiteit is. Er zijn Lokale Entiteiten in de meeste maar niet in alle Vlaamse gemeenten. Meer info: www.energiesparen.be/energielening of laatste nieuws.

[bron: www.energiesparen.be]

Bekijk het nieuwsoverzicht

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer