Kalender

Vergelijking energietarieven

In het dagelijkse leven moet je voortdurend keuzes maken. Hiervoor vergelijk je de opties die u worden aangeboden.

Voor energie, en in het bijzonder voor aardgas en elektriciteit, is het niet altijd gemakkelijk een keuze te maken tussen de ene of andere leverancier of tussen twee verschillende formules van dezelfde leverancier.

Om je hierbij te helpen geeft je gemeente, tijdens de spreekuren van het woonloket, de mogelijkheid om uw meest recente jaarafrekening te vergelijken met de tarieven van vandaag.

Een woonloket? Waarom?

  • Weet je niet hoe je moet vergelijken?
  • Weet je niet wat je moet doen om van contract te veranderen of denk je dat dit problemen zal opleveren?
  • Heb je geen toegang tot de vergelijkingstools (bijvoorbeeld via internet)?

Om al deze redenen is het woonloket voor jou bestemd!

Een vergelijking? Hoe?

Via een neutrale en objectieve website (http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voor-gezinnen) vergelijken we het jaarverbruik van je gas en/of elektriciteit met de huidige tarieven. We staan zelfs stil bij de 'addertjes' onder het gras en zorgen voor een concreet resultaat waarna je zelf een doordachte keuze kunt maken.

Een woonloket? Waar en wanneer?

In het werkgebied van Woonbeleid Midden Limburg (Diepenbeek, Hasselt & Zonhoven) worden er regelmatig spreekuren gehouden:

Wat breng je mee naar het woonloket?

Het is heel eenvoudig om de gewenste inlichtingen te krijgen:

  • breng je laatste jaarafrekening (globale afrekening, regularisatiefactuur) van uw aardgas- of elektriciteitsleverancier mee

Het woonloket is er ook voor andere woonvragen zoals: premies bij duurzaam of aangepast (ver)bouwen, informatie over sociale huisvesting, woonkwaliteit, ...

Bekijk de volledige calender

© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer