Eigenaar

(ver)kopen

De verwerving van eigendom: wetgeving en notariële termen

Vooraleer je een grond of woning aankoopt is het belangrijk dat je op zoek gaat naar informatie die je hierbij op weg kan helpen.

Wetgeving en notariële termen zijn zaken waar je best niet te licht overheen gaat. De notaris is hierbij de ideale gesprekspartner. Daarom bieden we je informatie aan van de officiële website: www.notaris.be. Bovendien stellen we je, bij 'nuttige links' onderaan de pagina, een checklist ter beschikking die je kan gebruiken bij de aankoop van een woning of bouwgrond.

Laatste nieuws >>

De verwerving van eigendom: noodzakelijk kapitaal

Om een grond of woning te verwerven is kapitaal de doorslaggevende factor. Spaargeld en/of een hypotheek zijn hierbij de hoofdelementen.

Wat maakt een lening nu haalbaar? Wat is onmisbaar bij een doordachte keuze? Enkele aspecten worden uitgelicht op de website van notaris.be om je een duidelijk zicht te geven bij deze belangrijke stap.

Laatste nieuws >>

De verwerving van eigendom: sociaal kopen

Is het niet haalbaar om op de private koopmarkt een woning of grond te verwerven. Op de sociale markt kan je ook je gading vinden.

Om voor een koopwoning of kavel in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de voorwaarden vermeld op de website van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.

De verwerving van eigendom: sociaal lenen

Zowel de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen als het Vlaams Woningfonds zijn twee verschillende van elkaar onafhankelijke instellingen die wel identiek dezelfde hypothecaire leningen verdelen. Het maakt dus niet uit bij welk van beide u een lening aanvraagt want het tarief en de voorwaarden zijn identiek.

Opgelet: de rentevoeten kunnen maandelijks stijgen of dalen.

Laatste nieuws >>

Verzekering Gewaarborgd Wonen

Heb je net een hypotheek afgesloten? Je wilt een zekerheid inbouwen als je onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt valt? Dit is zeker mogelijk als je aan de voorwaarden voldoet om een gratis verzekering gewaarborgd wonen af te sluiten. Over de inhoud van deze gratis verzekeringlees je meer op de website van Wonen - Vlaanderen.

Verzekering Gewaarborgd Wonen: doe de sneltest!

Laatste nieuws >>

Nuttige links

Relevante documenten

Notaris: ik koop Notaris: ik verkoop Notaris: kopen en lenen Gratis Verzekering Gewaarborgd Wonen Sociaal lenen: Vlaams Woningfonds Sociaal lenen: Vlaamse woonlening Adressen inschrijvingen: sociale koopwoningen
© Woonwinkel Midden-Limburg | Disclaimer